Začala příprava A mužstva

Dnes začalo přípravné období fotbalového A mužstva Dalekých Dušník. Jednoznačným cílem do jarních bojů je záchrana v 1. B třídě, skupině E.

V lednu bude probíhat příprava o víkendech v sobotu i neděli, vždy od 9:45. Připravovat se budeme ve vlastních podmínkách, budeme využívat především horní tréninkové hřiště, na kterém brzy bude umělé osvětlení, což umožní trénovat i ve všední dny v pozdějších hodinách. Na dnešním prvním tréninku bylo dvacet hráčů, včetně dvou nových tváři. Jednou z nich je Jiří Zbíral z Borotic, který jde s týmem do přípravy, o jeho působení u nás se teprve rozhodne. Jirka má zkušenosti z Příbrami, kde hrál dorosteneckou nejvyšší soutěž, ale také z Dobříše, tam si vyzkoušel Divizi. Druhý nováček na prvním tréninku byl Vojtěch Machač, který hrál krajskou soutěž na Dobříši. Vojta by byl velkou posilou, jednání s Dobříší probíhají a věříme, že jsou na dobré cestě. Další hráč, kterého jsme na podzim u nás neviděli, ale dnes se účastnil, je Petr Šimonovský. Petr hrál na podzim v Německu, má odkopáno plno zápasů v třetí nejvyšší soutěži, kde prošel Viktorií Žižkov B, Pískem a Štěchovicemi. Nyní rozmýšlí co dál se svou fotbalovou kariérou, jednou z možností je i působení u nás, ale spíše se to jeví jako naše zbožné přání. Na tréninku byl i náš kapitán Antonín Švagr, který se však do zátěže z důvodu virózy nezapojil.    

Cílem první tréninkové jednotky byla vytrvalost a dynamická síla. Na tréninku byly dále přítomní: Tomáš Krása, Dominik Husák, Filip Husák, Vojtěch Šedivý, Ladislav Kobík, Pavel Krása, Jan Drnec, Martin Nováček, Martin Pavlík, Petr Šimonovský, Josef Šimonovský, Ondřej Žáček, Karel Zahout, Milan Borodin, Jakub Vacek, Jakub Sklenář, Zdeněk Houdek, Miroslav Švagr.